По думите на Пригожин, ЧВК Вагнер настоява да й бъде предадено ръководството

...
По думите на Пригожин, ЧВК Вагнер настоява да й бъде предадено ръководството
Коментари Харесай

Евгений Пригожин: ЧВК Вагнер и аз не сме срещу Путин и не призоваваме за смяната му


По думите на Пригожин, ЧВК " Вагнер "  настоява да й бъде предадено управлението на Министерството на защитата на Русия, което води страната към военно проваляне на бойното поле и умишлено унищожава частната военна компания.

Междувременно в обществените мрежи се появиха известия, че бойците на Пригожин към този момент са на към 100 километра от съветската столица. Властите в Москва пък започнаха да издигат барикади и да построяват КПП-та с тежка бронирана техника, гранатомети и картечници.

Кметът на съветската столица Сергей Собянин обяви понеделник за неработен ден като се изключи чиновниците на полицията, градските служби и служащите в предприятия с непрестанен цикъл и в отбранително-промишления комплекс.  

" Моля ви да се въздържате оптимално от излизане. Възможно е да бъде спряно придвижването в обособени квартали и по избрани пътища ", добави Собянин.

По думите му градските служби работят в режим на нараснала подготвеност. 

По-рано през днешния ден шефът на " Вагнер " разяснява, че не е имало потребност неговите бойци да произведат и един изстрел, с цел да завладяват съветския армейски щаб в Южния боен окръг в Ростов на Дон.

В аудиозапис, публикуван от неговата пресслужба в Телеграм, Пригожин сподели, че неговите бойци са били обстрелвани от артилерия и хеликоптери по пътя си към Ростов на Дон. Ръководителят на частната военна формация " Вагнер " съобщи, че той има поддръжката на съветския народ за своя " марш на справедливостта ".

Пред ТАСС пък Павел Крашенинников, народен представител от Думата и ръководител на парламентарната комисия по държавно строителство и законодателство разяснява, че наемниците от частната военна компания " Вагнер " може да получат прошка, в случай че сложат оръжие и се предадат, само че за задачата би трябвало да работят бързо.

" Бойците от " Вагнер " към момента могат да се предадат, като сложат оръжията си, и по този метод да избегнат наказване. Ще се вземат поради техните заслуги по време на специфичната военна интервенция в Украйна. Но би трябвало да работят бързо ", добави Крашенинников.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР